Söndag 1/2
Idag är det söndag igen och ny månad. Härligt att januari är slut och att våren närmar sig! T och mommo hade det jättebra på Junibacken igår och ville inte bli hämtade förrän 16.45, dvs en kvart innan stängning. Så de fick verkligen valuta för pengarna då de var där en kvart efter öppning (10.15). Mommo är en jättebra lekkamrat tycker T. Jag, lillan och R tog det lugnt, strosade runt lite här på söder, åt lunch och kollade lite i affärer. Sen kom svärmor hit och åt middag och sov över hon också eftersom hon jobbade här i närheten av oss både lör och sön, så det var onödigt att åka hem emellan. I morse hade jag sovmorgon till halv 10, jätteskönt, speciellt eftersom jag inte la mig så sent, känner mig ovanligt utvilad. Nu är T och mommo på sitt specialställe; Spårvägsmuseét, där finns gamla bussar och spårvagnar uppställda, man kan åka minitåget, köra buss, fika, rita mm. R roar sig kungligt med att frosta av frysen för första gången sen vi köpte den för fyra år sedan, det gick nästan inte att stänga lådorna längre. Jag har vitmålat en tavellist och plockat lite. Skönt att bara softa.. Hoppas ni också unnar er lite av den varan denna söndag!
Lillan provligger uppblåsbara sängen som farmor sov i.
Ha en bra dag!
Hej! Jag tror att det är det här du menar:
Till 4 pers behöver du:
4 laxfiléer
5 dl cremefraish (av valfri fetthalt, jag tar lätt)
1 dl tomatpuré
klippt färsk dill ca 1/2 dl
ca 100-150g riven ost ( oxå där kan du bestämma fetthalt...)
Smörj en ugnsäker form och lägg i laxfiléerna stö över dillen ( här kan du om du vill göra rätten lite festligare hälla över en burk kräftstjärtar och en burk räkor)
Blanda cremefraish, tomatpuré och ost och bred ut över laxen. Ugn 225 grader ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis!
Det är jättegott!